Як захищені пенсійні накопичення у недержавному пенсійному фонді Європа


      Недержавний пенсійний фонд Європа(далі НПФ) відповідно до закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення» не може бути банкрутом. Якщо засновники НПФ прийняли рішення про його ліквідацію, то всі учасники НПФ повинні бути переведені до іншого фонду. Таким чином, НПФ може бути ліквідований тільки тоді, коли кількість його учасників та сума активів дорівнюють нулю.

      Від інфляції кошти захищені тим, що вони не лежать, а працюють — інвестовані у різні активи, які приносять прибуток, причому не в один чи два, а у різні «кошики» відповідно до жорстких вимог законодавства. Це називається диверсифікація активів.

      Дуже важливим елементом захисту пенсійних накопичень є взаємний контроль компаніями, що обслуговують НПФ (адміністратора, компанії з управління активами, банку-зберігача), коли кожна компанія, виконуючи свою функцію, контролює діяльність іншої компанії, та, у разі порушення вимог закону, повідомляє про це регулятору та Раду НПФ, блокує операції, тобто захищає пенсійні накопичення всіма можливими шляхами. Тому дуже важливо, щоб компанії, які обслуговують НПФ були незалежними одна від одної та професійними.

      Щоб пенсійні кошти не вкрали, створена ціла система контролю — від самого майбутнього пенсіонера, який може щодня перевіряти стан свого рахунку та змінювати фонд, якщо його щось непокоїть, до взаємного контролю компаній, що обслуговують пенсійний фонд, та державного контролю. Практика показала, що найкраще працює контроль людини.  

      Ще не зареєстровані у сервісі для учасників НПФ? Не зволікайте, переходьте за посиланням та реєструйтесь. Контролюйте свої пенсійні накопичення  у зручному форматі!

Довідки за телефоном: 0-800-501-925
Приєднуйтесь до нас в Telegram
 
Адреса адміністратора НПФ Європа
04119, Україна, м. Київ,
вул. Білоруська, буд. 23, літера "А".
Телефон адміністратора
НПФ Європа
0-800-501-925
Напишіть нам:
info@npfeurope.com.ua